
آذر ۱, ۱۳۹۹, 0نظر
معرفی نرم افزارهای گرافیکی برای انجام پروژه های زمین شناسی
نرمافزارهای گرافیکی در دو دسته Vector و Bitmap تقسیم میشوند نرمافزارهای Vector برای طراحی از معادلات و محاسبات ریاضی استفاده میکنند در نتیجه دقت بسیار بالایی دارند ولی نرمافزارهای Bitmap بر اساس کوچکترین نقاط تصویر (پیکس) طراحی را انجام میدهند.
از جمله نرمافزارهای Vector میتوان به کورل دراو، اتوکد، ایلاستریتور و فلش و هر نوع نرمافزاری که در زمینه طراحی درگیر و با معادله سرکار دارد اشاره کرد. از جمله نرم افزارهای Bitmap میتوان به فتوشاپ اشاره کرد که دارای حجم فایلهای زیادی بخاطر پیکسهای بالای آن که ذخیره میشوند، اشاره کرد.
نرمافزار کورل دراو جزء قویترین و کار آمدترین نرمافزارهای گرافیکی برداری هست که با داشتن محیطی بسیار کاربردی توسط یک شرکت کانادایی ارائه و خروجی آن به صورت معادلات و فرمولهای ریاضی که جایگاه آن مشخص است برنامهریزی شدهاست.
طی چندین سال اخیر دو نرمافزار کورل دراو و ایلستریتور مورد توجه زمین شناسان قرار گرفته است؛ این دو نرمافزار بخاطر ابزارهای بسیار متنوع و گسترده، حجم خروجی بسیار کم، دقت بسیار بالا و همچنین کیفیتی که در رسم و طراحی انواع اشکال، جداول و … دارد دانشجویان و همچنین اساتید دانشگاهی زمین شناسی و شرکت های نفتی برای ترسیم طرح ها و پروژه های خود استفاده نموده و بخشی از پایه و اساس کار خود را به این دو نرمافزار وابسته می دانند.
زمین شناسان بعد از انجام عملیات صحرایی و برداشت های مور نیاز خود نظیر لیتولوژی، ضخامت، رنگ، بافت و دانه بندی لایه ها و اثرات و شواهد که در سر زمین با چشم مشاهده می کنند؛ به تهیه و ترسیم ستون چینه شناسی پایه ای بر روی کاغذ شروع می کنند. بعد از رسم اولیه و پایان عملیات صحرایی خود با استفاده از نرم افزارهای تخصصی خود از جمله کورل دراو و ایلستریتور و … اطالاعات جمع آوری شده با کمک نرم افزار های موجود خود به رسم ستون های چینه شناسی استاندارد می پردازند.
در چینهشناسی زیستی، چینهها بر اساس محتویات دیرینهشناسی خود طبقه بندی و تعیین سن می گردند. آثار و شواهد فسیلی (جانوری و گیاهی) حاکی از تغییرات مداوم تکاملی موجودات در طی زمانهای مختلف زمین شناسی است. تمامی تغییرات رخ داده در موجودات ناشی از تکامل نبوده؛ بلکه تأثیر شرایط محیطی نیز در تنوع م.جودات اهمیت داشته است.
برای تقسیم بندی چینهها به واحدهای مختلف زیستچینهای، از فسیلهای راهنما استفاده میکنند. ویژگی این نوع فسیلها میتوان به کوتاهی مدت زمان زندگی، گسترش جغرافیایی وسیع، سرعت وسیع تحول و تکامل، فراوانی در رسوبات و امکان تشخیص ساده آنها اشاره کرد.
آخرین دیدگاهها